top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray: Batman - The Doom That Came to Gotham


Format: Blu-ray

Genre: Animatie

Speelduur: +/- 90 Minuten

Regisseur: Christopher Berkeley, Sam Liu

Stemacteurs: David Giuntoli, Tati Gabrielle, Gideon Adlon, Patrick Fabian, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD MA 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans, Spaans

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Spaans

Extra's: Audiocommentaar, Batman: Shadows of Gotham

Label: Warner Home Video


Batman is misschien wel de allerbekendste superheld die er is, en er zijn al tal van films en animatiefilms van gemaakt. The Batman met Robert Pattinson bewees dat The Dark Knight zijn aantrekkingskracht nog niet verloren heeft, en nu is er ook alweer een nieuwe DC animatiefilm over Gotham's beschermer.


Deze animatiefilm is alweer gebaseerd op een comic, maar wel een enorm goeie comic en dat toont in deze animatiefilm. Het speelt zich af in een Gotham in de jaren '20 en alles voelt erg steampunkt, lovecraft-achtig aan. Een sfeer die dit verhaal echt wel complementeert. Het begint allemaal met Bruce Wayne die een mislukte antartica-expeditie van cobblepot onderzoekt, maar het blijft daar uiteraard allemaal niet bij. Al gauw worden er een pak meer personages geïntroduceert. Al is introduceren niet de juiste term, want veel uitleg is er niet bij. Dit is vooral een animatiefilm voor de echte Batman-fans.

Dat kan je als positief en negatief ervaren. Wie de comic niet kent, gaat wat verloren zijn in het verhaal, maar anderzijds is dit puur Batman en wordt er geen tijd verspilt aan saaie, onnodige uitleg, wat maakt dat het verhaal aan een hoog tempo voortgaat en de actie met regelmaat van de klok komt. De actie is goed geanimeerd en het Batman-kostuum in dit verhaal ziet er enorm cool uit. Net als heel Gotham trouwens. De sfeer druipt van het scherm, en dat in een verhaal dat boeit van begin tot einde.


Het DC filmuniversum mag dan niet zo overtuigen, de animatiefilms van DC zijn altijd top. Stemmenwerk, stijl, verhaal... Het zit allemaal heel erg snor en als Batman-fan is het elke keer weer enorm leuk om naar te kijken.


8/10


© Game4Me


Commentaires


bottom of page