top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

4K Ultra HD Review: Zombieland

Format: 4K Ultra HD Genre: Komedie Speelduur: +/- 88 minuten

Regisseur: Ruben Fleisher

Acteurs: Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson, Abigail Breslin, ...

Beeld 2.39:1 Taal: TrueHD 7.1 | Engels, DTS-HD Ma | Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans,

Extra's: Opgestaan uit de dood: Zombieland een decennium later, Behind-the-Scenes, Zombies Schieten met Ruben Fleisher

Label: Sony Pictures Home Entertainment


De laatste maanden zet Sony volop in op 4K-releases van goede, oudere films. Eén van die films is Zombieland. De komische zombiefilm met een jonge Jesse Eisenberg die aan het doorbreken was, is ondertussen meer dan een decennium oud. Waanzin. Maar er was recent nog een vervolg, met Zombieland: Double Tap. Ideaal moment dus om de originele film uit te brengen.


Het was een tijd waarin zombiefilms begonnen te 'boomen', maar Zombieland was misschien wel één van de leukste zombiefilms van die tijd, en nu nog steeds. De manier waarop in het begin van de film de uitbraak in beeld wordt gebracht is ronduit komisch en ook de personages waar het uiteindelijk rond draait zijn grappig. Niet alleen op zichzelf, maar ook de chemie tussen die personages. Woody Harrelson speelt één van zijn leukste rollen in zijn absurde zoektocht naar het laatste Twinkie cakeje, en Jesse Eisenberg die op weg is naar Ohio om te zien of zijn ouders nog leven, is een perfecte match met Harrelson.





Voor een enge horrorervaring moet je dus niet bij Zombieland zijn. Deze film was en is gewoon verstand op nul zetten en gaan. Er worden steeds grappigere manieren gevonden om zombies te doden en de chemie tussen de vier hoofdrolspelers is fantastisch. Vier, want Emma Stone en Abigail Breslin komen erbij als zussen waarvan de jongste gebeten is door een zombie. Het is een heerlijk entertainende film die ook na meer dan tien jaar makkelijk stand houdt. En de sequel, die amper twee jaar geleden verscheen, is eigenlijk eentje in exact dezelfde sfeer. Meer van hetzelfde, maar hetzelfde is wat je hiervan wil.


Zombieland is een heel erg onderschatte komedie en mag misschien wel één van de klassiekers uit de 'nillies' - wat een lelijke naam om een decennium aan te duiden - genoemd worden. Heerlijk samenspel tussen de vier hoofdrolspelers, een fenomenale Harrelson en doldwaze komedie zorgen er voor dat Zombieland een top comedy is.


8,5/10


© Game4Me

bottom of page