top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

4K Ultra HD Review: Resident Evil Retribution

Format: 4K Ultra HD Genre: Actie Speelduur: +/- 95 minuten

Regisseur: Paul W.S. Anderson

Acteurs: Mila Jovovich, Michelle Rodriguez, Kevin Durand, Sienna Guilleroy, ...

Beeld 2.39:1 Taal: Dolby True HD 7.1 | Engels, DD 5.1 | Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans

Label: Sony Pictures Home Entertainment


Resident Evil is de overheersende franchise afgelopen maand bij de Home Entertainment-franchises. Na de twee 4K-releases die we eerder bespraken, is het nu tijd om Retribution onder de loep te nemen. Niét de derde film in de franchise, wel de vijfde film in de franchise. Zowel Extinction als Afterlife werden overgeslagen.

Waarom ze werden overgeslagen, weten we niet goed. Misschien is het wel omdat oude personages opnieuw hun opwachting maken, maar nu aan de andere kant van Alice staan. Zij wordt immers wakker in een Umbrella faciliteit. Ze heeft een tijd een gesimuleerd leven geleid, en ondertussen ging alles naar de poep en neemt Umbrella alles zo stilletjes aan over. Het is alleszins de meest ambitieuze Resident Evil-film van de 3 die op 4K verschenen afgelopen maand. Een verhaal waarin een deel van Alice's leven gelogen blijkt, de wereld die lijdt onder het T-virus.





De meest ambitieuze, maar niet de beste. Mila Jovovich blijft een genot om naar te kijken. Elke keer wanneer ze de badass mag spelen, blinkt ze uit. De actie is ook gewoon best te pruimen, maar de special effects laten alweer te wensen over. Wat meer is, is dat ons niet zint dat ze iconische personages als Claire aan de schurkenkant hebben geplaatst. Het zorgt wel voor een andere dynamiek en verrassing, maar aan de andere kant doet het ietwat pijn om dat te zien. Ondanks dat alles blijft het een fijne actiefilm, al is het zeker niet de beste in de reeks.


Geen Extinction en geen Afterlife, maar misschien komen die nog. Tot dan kan je deze en de twee eerste films in je 4K speler proppen. Deze film is een degelijke actiefilm, misschien iets minder dan de vorige twee die we bespraken, maar het zijn drie coole actiefilms om in huis te halen.


7/10


© Game4Me

bottom of page