• Game4Me

4K Ultra HD Review Inglourious Basterds

Format: 4K Ultra HD Genre: Actie, Drama Speelduur: +/- 152 minuten

Regisseur: Quinten Tarantino

Acteurs: Brad Pitt, Christopher Waltz, Eli Roth, Michael Fassbender, ...

Beeld: 2.40:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans Ondertitels: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Pools

Extra's: Extended and Alternate Scenes, Roundtable Discussion with Quentin Tarantino Brad Pitt en Elvis Mitchell, Making of Nation's Pride, The Original Inglourious Basterds, A Conversation with Rod Taylor, Tarantino's Camera Angel, ...

Label: Universal Pictures


Heel wat topfilms van vroeger worden de dag van vandaag op 4K Ultra HD uitgebracht. De vraag is natuurlijk of dat altijd een meerwaarde heeft. Voor Inglourious Basterds misschien wel. Het meesterwerk van Tarantino - maakt hij iets anders dan meesterwerken? - is verrassend genoeg al 12 jaar oud. Dan is een heruitgave wel verantwoord.


De film uit 2012 was geweldig én betekende de doorbraak in Amerika voor Christopher Waltz. Ook bij deze kijkbeurt is zijn rol als de Nazi-Kolonel Hans Landa fenomenaal. In de uitgesponnen stukken, waar Tarantino bekend voor staat - geeft hij een geweldige acteerprestatie. Het is tijdens die momenten dat Inglourious Basterds ook op zijn best is. Lange, slow-burn scènes met geweldige dialogen en one-liners (It's a Bingo!'). Maar dat is natuurlijk niet alles wat de film is. Niet alleen zijn de dialogen bij momenten geniaal en de scènes fantastisch gefilmd, ook de andere personages zijn geweldig en de actie ook sterk.

Net als Waltz, heeft Brad Pitt een geweldig personage te vertolken. Een over-the-top acteerprestatie, maar alleen dat had gepast bij de rol van Aldo Raine. Dat personage zorgt voor actie, maar ook op gepaste tijden humor. En de actie zelf? Wel, niets aan de film is niét goed. Dus de actie is ook weer sterk. Zeker het moment dat een Nazi op zijn knieën zit en één van de Basterds met zijn knuppel uit het donker komt gewandeld is een straf stukje cinema. De film duurt ook ruim twee uur en half en dankzij Tarantino's genialiteit en de goede acteerprestaties verveelt de film geen seconde. Ook nu niet, na 12 jaar. En ja, de 4K uitgave is niet overbodig, Het beeld is helderder, scherper en de grote gefilmde scènes komen beter uit de verf.


Voor wij géén 4K-speler heeft: er zit ook een Blu-ray bij de release. Altijd een plus. Maar de film is dus nog steeds, ook na 12 jaar, een meesterwerk te noemen. Genieten van begin tot eind. Als je de film niét in huis hebt, is er eigenlijk geen enkele reden meer om hem niét in huis te halen. Doen!


9,5/10


© Game4Me