top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

4K/Blu-ray Review: Black Adam


Format: 4K / Blu-ray

Genre: Actie

Speelduur: +/- 124 minuten

Regisseur: Jaume Collet Serra

Acteurs: Dwayne Johnson, Pierce Brosnan, Noah Centineo, Quintessa Swindell, ...

Beeld: 2.40:1 Taal: Dolby Atmos TrueHD | Engels, Frans, Spaans

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Spaans

Extra's: Het Verhaal van Black Adam, Wat is de Justice Society, From Genesis to Screen, Black Adam: een Nieuwe Soort Actie, Het Pak Maakt de Held, ...

Label: Warner Home Video


Eindelijk!, moet Dwayne Johnson gedacht hebben toen zijn passieproject na meer dan een decennium vechten in de bioscoop verscheen. Geen cameo in Shazam! voor Black Adam, want 'The Rock' vond dat de antiheld van DC zijn geheel eigen film verdiende. Een eigen, spectaculaire introductie in het DC-universum. Is dat het ook geworden?


Het verhaal van Teth Adam is een triestig verhaal. Eentje van een slaaf die uiteindelijk bedeeld werd met superkrachten die zelfs Superman wel eens zou aankunnen. De film doet niet aan rustige opbouw, maar vertelt Thet's verhaal tussendoor. Een goede beslissing, want zo duiken we vrij snel in de actievolle scènes en wordt de kracht van Black Adam aangehaald. De actiescènes zijn van meet af aan indrukwekkend en groots. Entertainment pur sang, maar dat is natuurlijk waar Dwayne Johnson goed in is. Het is dat andere waar de film het niet fantastisch in doet: het emotionele. Thet zijn verhaal is emotioneel, maar een groot dramatisch acteur is er niet verloren gegaan aan Dwayne Johnson. De BA-comics zijn nochtans verhalend sterk, maar dat verhaal wordt hier minder intens gebracht ten voordele van popcornentertainment.

Dat is jammer, maar entertainend is het dus wél. Zeker wanneer de Justice Society Black Adam wil stoppen in zijn wraakmissie. Dat levert coole, maar ook grappige scènes op. Vooral Pierce Brosnan schittert als Dr. Fate, maar ook Centineo is degelijk als Atom Smasher. De onderlinge humor is prima, met Johnson die er een running gag van maakt dat BA zijn vijanden te snel afmaakt zonder info eruit te krijgen. Het entertainende doet de speelduur van de film vergeten en er zit een goed tempo in, en BA ziet er echt wel cool uit, alleen zullen comic-fans vinden dat BA gewoon The Rock in een kostuum is. Want zijn kenmerkend zwarte haar is er niet. Het is The Rock zijn kale knikker. Dat zijn dingetjes die ze misschien anders hadden kunnen doen. Kleine dingen die er een betere comic-film van hadden kunnen maken. Nu is het een sterke entertainende actiefilm, maar ontbreekt de ziel van de comics soms.


Een coole actievolle popcornentertainende film is wat Black Adam geworden is. Dat de ziel van de comic wat ontbreekt is vreemd, want The Rock is fan en het was zijn passieproject. Het is een coole actiefilm geworden. Maar als comicadaptatie iets minder. De vraag is echter of we Dwayne Johnson's Black Adam nog terug gaan zien, want James Gunn gaat met de grove borstel door het DC-universum.


8/10


© Game4Me

Bình luận


bottom of page