top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: The Orville - Seizoen 2


Format: DVD Genre: Sci-fi, Komedie Speelduur: +/- 14 X 42 Minuten

Regisseur: Jon Cassar, e.a.

Acteurs: Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, ...

Beeld : 1.78:1 Taal: DD 5.1 | Engels,Frans, Duits. Ondertitels: Nederlands, frans, Engels, ...

Extra's: Verwijderde Scènes, Character Recap: Kelly en Bortus, Bloopers, The Orville at Comic-Con 2019

Label: 20th Century Fox Home Entertainment

Star Trek is één van de beste televisieseries aller tijden en zowel de klassieke als ietwat modernere reeks tot de hedendaagse Discovery-reeks bracht kwaliteit. Met The Orville kwam een absolute komische reeks die vrijwel heel veel inspiratie haalt uit Star Trek. Een klein beetje een parodie. Seth MacFarlane bracht het tot leven en het eerste seizoen mocht er zijn. Het tweede seizoen?

The Orville en Star Trek... De twee zullen altijd vergeleken worden. Al is het niet helemaal fair. Want ook vanaf de eerste momenten in dit tweede seizoen is het duidelijk dat dit een komische parodie is. Het tempo is hoog, de grappen komen ook snel, al wordt er wel meer - in tegenstelling tot het eerste seizoen - de nadruk gelegd op het avontuurlijke. Dat was er in het eerste seizoen natuurlijk ook wel, maar de USS Orville haar avontuurlijke verkenningsopdracht wordt nog meer benadrukt in dit seizoen. Daarmee wordt elke aflevering nog meer een apart avontuurtje dan dat het al was in het eerste seizoen, en dat is niet noodzakelijk minder goed.

Al heb je natuurlijk wel al snel een gevoel dat je iets groter mist. Een sterke rode draad doorheen schijnbaar individuele afleveringen. Die is er dus niet, maar de verhaaltjes op zich zijn wel interessant genoeg om te blijven boeien. Al moeten we niet flauw doen: een betere, grotere verhaallijn zou het allemaal nog beter maken. De personages evolueren wel en de relaties krijgen wel een deuk of worden net versterkt. Maar the Orville haalt vooral zijn kracht uit de vertolking van Seth MacFarlane en de humor die daarmee gepaard gaat. HEt zwakke punt van de reeks is wel nog steeds het gebrek aan straffe CGI. De speciale effecten zijn nog steeds teveel ondermaats en dat is heel erg jammer, want met sterke CGI werd het misschien nog beter.

Een échte rode draad en sterke CGI mogen dan wel ontbreken, maar het tweede seizoen is net als het eerste erg genietbaar. De humor zit snor, en de individuele aflevering op zich kunnen gelukkig genoeg boeien om ons veertien afleveringen lang aan boord te houden. Toch hopen we voor het derde seizoen op een iets meer samenhangende verhaallijn.

7,5/10

© Game4Me

bottom of page