top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: UglyDolls


Format: Blu-ray Genre: Animatie Speelduur: +/- 87 Minuten

Regisseur: Kelluy Asbury

Stemacteurs: Kelly Clarkson, Gabriel Iglesias, .... VL Stemmen: Elindo Avastia, Gio Kemper, Sven De Ridder, ...

Beeld : 1.85:1 Taal: DD 5.1 | Engels, Frans, Vlaams, Nederlands Ondertitels: Nederlands

Label: The Searchers

Jaarlijks verschijnt er een enorme schare aan animatiefilms, maar vaak zijn er ook heel erg matige kinderfilms bij die makkelijk proberen te scoren. De speelgoedwinkels liggen vaak vol met merchandising en speelgoed van die animatiefilms, maar UglyDolls ging tot nu toe vrij geruisloos aan iedereen voorbij. Geen speelgoed of merchandising te bespeuren. Een veeg voorteken?

UglyVille is misschien geen ideale naam, maar het is wel een wereld waar iedereen aanvaard wordt zoals hij is. Goed, het is een poppenwereld met mislukte popjes maar sommigen hebben een droom: de knuffel worden van een kindje. Vooral Moxy droomt daar van. De hindernis? PerfectionVille: exact de tegenpool van UglyVille. Vol perfecte popjes. Je raadt het al: het komt tot een confrontatie tussen Moxy en haar vrienden en de perfecte poppen van PerfectionVille. Op zich is het een mooie analogie naar de echte wereld. Die imperfectie die tegen het 'schoonheidsideaal' vecht. En op zich is het ook een mooie boodschap om aan de hand van een kinderfilm mee te geven aan kinderen.

Maar de verpakking moet natuurlijk ook goed zijn en voor een animatiefilm die zo onder de radar bleef, valt dat reuze goed mee. De stemmencast mag gezien worden, zowel aan Engelstalige als Vlaamse kant. Met namen als Kelly Clarkson en Gabriel Iglesias kan je uitpakken - ze doen het dan ook nog eens heel goed - en aan Vlaamse kant zijn stemmen als Gio Kemper - Nachtwacht - heel erg herkenbaar en goed. De film is ook gewoon kleurrijk, ziet er goed uit en de humor komt ook uit de verf. Al is het geen hilarische billenkletser als pakweg de Minion-films dat zijn: het is zeer amusant, en dat zowel voor het kleine grut als het grotere grut. Een leuke verrassing.

UglyDolls kreeg niet de grote hype mee die andere animatiefilms kregen en zijn bioscooprun was beperkt, maar het is toch een van de leukere animatiefilms van dit najaar en er zijn wel wat geweest. Een leuk verhaal, leuke humor, goede stemmen en een mooie boodschap. Een ideaal recept voor een kinderfilm.

8/10

© Game4Me

bottom of page