top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Rode Ridder #264 - Een Zachte Dood


Reeks De Rode Ridder

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002267284

Prijs: €6,99

De Rode Ridder is alweer terug. Marc Legendre pompt er aan sneltempo verhalen uit, maar dat lijkt voorlopig geen invloed te hebben op de kwaliteit van de verhalen. De rode draad rond Allis en de Rode Ridder was prima, maar na enkele op zichzelf staande avonturen, lijkt het tijd voor een nieuwe cyclus.

Die nieuwe cyclus lijkt nog niet helemaal te beginnen. Johan laat Allis achter en gaat alleen op avontuur. Dat avontuur blijkt wel heel rustig en gewoontjes. Hij redt iemand, een bende komt lastig doen, maar groots wordt het allemaal niet. Allis blijkt dan ook nog eens heel lastig om definitief kwijt te spelen en zo lijkt er niet echt iets groots aan te komen.

Dat hoeft natuurlijk niet altijd, al is het wel leuk om een echte cyclus te lezen. Die zal ongetwijfeld nog wel eens opnieuw beginnen, al is er nu wel de rode draad dat het binnen de Ronde Tafel niet zo soepel loopt en Lancelot een van de weinigen is die de orde wil houden. Het valt af te wachten hoe het verhaal verder loopt, maar dit tussenalbum is minder overtuigend dan de vorige.

Het hoeven niet altijd grote verhalen of cyclussen te zijn, maar de voorbije tijd zijn er al betere 'fillers' geweest van de Rode Ridder. Dit verhaaltje lijkt gehaast geschreven en overtuigt niet echt, maar in februari komt er al een nieuw nummer aan. Hopelijk overtuigender.

6/10

© Game4Me

bottom of page