top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Kiekeboes #154 - Iemand Moet het Doen


Reeks De Kiekeboes

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002266263

Prijs: €6,99

Ook de Kiekeboes doen deze maand weer mee. In deze politiek correcte tijdens loopt iedereen op de tippen van zijn tenen om toch maar niemand te beledigen. Alles is beledigend en niets mag nog gezegd worden. Toch zijn er nog een aantal bastions van humor die niet inbinden. South Park om maar eentje te noemen. Ook de Kiekeboes doen deze maand hun best.

Het is een best leuke zet, het door de strip laten lopen van een inspecteur die hun verhaal volgt op inbreuken en als ze té beledigend zijn geweest en 300 punten halen vliegt de stripreeks uit de rekken. Het is een avontuur dat tof is om volgen - hetzij vrij makkelijk en simpel opgezet met de verdwijning van Fanny haar nieuw lief Reggie Veggie - en Merho levert hier duidelijke maatschappijkritiek.

Alle tenen zijn te lang, is de boodschap. Maar het is allemaal gebracht op een ludieke en leuke manier en terwijl mag er toch nog eens geschoffeerd worden. Maar het verhaal is wel heel erg simpel, al is de onthulling op het einde wel leuk en zit er uiteindelijk toch nog iets meer in het verhaal dan je zou denken.

Een stripalbum dat weinig rekening houdt met politieke correctheid en daar zelfs de draak mee steekt, levert een fijn te lezen album op, zij het met een verhaal dat niet echt top is. Toch leest het nog vlot.

7/10

© Game4Me

bottom of page