top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske #350 - De Nacht van de Narwal


Reeks Suske en Wiske

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002267130

Prijs: €6,99

Het Suske en Wiske-universum is alweer een leuke allitererende titel rijker: De Nacht van de Narwal. Susk en Wiske blijven één van de beste stripreeksen die ons Belgenlandje heeft voortgebracht en samen met een nieuwe Amoras-titel is dat universum deze maand weer goed bijgevuld.

De Nacht van de Narwal heeft die klassieke toets duidelijk in zich. Een verhaal dat echt historische context heeft en zich afspeelt in het verleden. Die ingrediënten maken vaak de beste Suske en Wiske-avonturen en zijn hier dus aanwezig. Suske krijgt een Narwal-tand in handen, die blijkt betoverd en zo belandt hij in een Viking-tijd waarin hij een groot avontuur zal beleven om de opvolging in die clan te verzekeren.

Een heel klassieke benadering dus, en eentje die gepaard gaat met een episch avontuur. Dat is weer even geleden, want veel van de verhalen bleven de laatste albums toch in het heden. Nu is er dus weer meer tijdreizen mee gemoeid en dat levert altijd de beste avonturen op, nu ook weer. Er is een goede balans van humor en avontuur, al neemt het avontuur deze keer de bovenhand, wat niet noodzakelijk slecht is.

De Nacht van de Narwal is een goed album. De historische inslag en het avontuurlijke gevoel van de klassieke strips is zeker aanwezig, en in het heden brengen we deze keer minder tijd door, wat absoluut een goede zaak is.

8/10

© Game4Me

bottom of page