top of page
Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen #105 - Patatten en saucissen


Reeks F.C De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002267376

Prijs: €6,99

De Kampioenen zijn onvernietigbaar. De geruchten van een nieuw televisieseizoen worden alsmaar luider en de nieuwe bioscoopfilm, Viva Boma, illustreert de populariteit van de reeks nog eens. De film kwam kwam enorm sterk binnen deze maand. Ook in de nieuwe strip gaat het over carnaval.

Ja, de strip gaat over carnaval, maar het is géén strip over het verhaal van de film. Geen overlijdens in Patatten en Saucissen, maar over de zoektocht naar een Prins carnaval. Boma ziet een uitgelezen kans om zijn worsten te promoten en gaat ervoor, maar krijgt concurrentie van Carmen én alles wordt vastgelegd door Freddy Focus. Een typich Kampioenenstrip dus, maar in een leuke setting die we niet teveel te zien krijgen.

Wat leuk is, is dat er niet echt een groot misverstand centraal staat zoals in zowat elk ander Kampioenenalbum, maar dat er een thema is dat we kennen en een volks gebruik in de kijker zet. Voorts is het natuurlijk standaard F.C. De Kampioenenhumor, maar dat is uiteraard geen minpunt. Het is een leuk album dat in het thema van de vierde bioscoopfilm leeft.

Met een bioscoopfilm die volop in de carnavalsfeer zit, is het natuurlijk een goede zet om dat door te trekken in de nieuwe strip. Er werd niet gekozen voor de luie optie om het verhaal van de film in stripvorm te brengen, maar een leuk origineel verhaal op poten te zetten.

7,5/10

© Game4Me

bottom of page