top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Teen Spirit


Format: Blu-ray Genre: Drama Speelduur: +/- 93 minuten

Regisseur: Max Minghella

Acteurs: Elle Fanning, Zlatko Buric, Archie Madekwe, Olive Gray, ....

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels,Ondertitels: Nederlands? Frans

Label: The Searchers

Meisjes en jongens die dromen van sterrendom en roem: ze zijn op elke straathoek te vinden. Meteen de reden waarom talentenjachten als Idool, The Voice, Got Talent en velen andere zo enorm populair zijn en zelfs in een relatief klein land jaar na jaar veel deelnemers weten te strikken. Teen Spirit gaat over net zo'n dromen.

Elle Fanning vertolkt de rol van Violet, een meisje dat samen met haar moeder vast zit in een weinig zeggend bestaan, maar wat graag zingt. Haar leven, en dat van haar moeder veranderen grotendeels wanneer ze met succes lijkt mee te doen aan de talentenjacht Teen Spirit. De opvatting van de film is 'meisje wil ontsnappen uit haar miezerig bestaan in een klein dorpje'. En die opvatting is alles behalve origineel. Veel te vaak zien we films als deze compleet terugvallen in middelmatigheid. The Searchers staat natuurlijk bekend om sterke projecten uit te kiezen om te distribueren. Alleen lijken ze hier de bal een klein beetje mis te slaan.

Elle Fanning doet haar best om haar personage meer dan wat geloofwaardigheid mee te geven, maar het verhaal voelt veel te gehaast aan. Er gebeurt heel veel, en de manier waarop het leven van Violet verandert door de talentenjacht zou beter kunnen uitgewerkt worden dan dit in plaats van het haastwerk dat we hier zien. De cinematografie en de vertolking van Fanning maken veel goed, dat moeten we toegeven. Maar er zijn wel te weinig ondersteunende personages die indruk kunnen maken of er in slagen de film meerwaarde te bieden. Al geeft de film wel een behoorlijke representatie weer van welke gevolgen een talentenjacht kan hebben en wat de gevaren zijn in dat wereldje. Maar opnieuw: Het gebeurt allemaal wat haastig, dus het potentieel van de film was veel groter dan er helaas uitkomt.

Met Elle Fanning als leading lady had de film vast en zeker veel meer potentieel. Er zit een sterk verhaal in, maar de cliché-opvattingen bij een al cliché-uitgangspunt helpen het verhaal niet. De sfeer, het filmwerk en Fanning haar vertolking maken wel wat goed, maar het is allemaal te gehaast.

6,5/10

© Game4Me

bottom of page