top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Het Dagboek van Cerise #2 - Het Boek van Hector


Reeks Het Dagboek van Cerise

Uitgeverij: Silvester Strips

Pagina's: 80

ISBN: 9789463065542

Prijs: €9,95

Afgelopen maand verscheen er een nieuwe reeks bij Silvester Strips, en dat waren meteen twee verhalen. In het eerste verhaal zagen we haar wonderlijke verbeelding haar leiden naar een oude zoo die beschilderd werd door een voormalig werknemer, en zeiden we al dat het een hele mooie film zou kunnen opleveren. Brengt het tweede nummer ook dat sentiment bij ons teweeg?

In dit tweede avontuur gaat Cerise weer observeren én valt het haar meteen op dat eenzelfde vrouwtje elke week hetzelfde boek uitleent. We hebben al gezien dat Cerise volhoudend is, maar er is iets meer vlees aan dit verhaal dan aan het vorige. Het onderwerp is iets zwaarder, maar de leugens die Cerise vertelt tegen haar moeder zorgen voor ruzie, en er is ook een tweespalt tussen haar en haar vriendinnen.

Cerise kijkt dus niet altijd naar de gevolgen en heeft als boodschap toch ook dat je je vrienden en de mensen die om je geven nooit zomaar aan de kant mag schuiven. Het klinkt allemaal heel serieus, maar ook dit wordt een mooi verhaal. Eentje rond vriendschap, liefde en familie en is opnieuw knap getekend en er wordt net zoals in het eerste avontuur afgewisseld met uittreksels uit haar dagboek. Net als het eerste avontuur is dit een mooi verhaal.

Vanaf het moment dat je weet waarom de oude vrouw steeds hetzelfde boek leest, warmt je hart een beetje. En dat lijkt de leidraad van Cerise haar avonturen. Net als het eerste is dit een verhaal met een mooie boodschap en een warm hart. Opnieuw een aanrader.

8/10

© Game4Me

bottom of page