top of page
Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen #104 - Vrouwen Aan De Macht


Reeks F.C. De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002267369

Prijs: €5,99

De Kampioenen blijven onverslijtbaar. Fandagen in Plopsaland de Panne, een nieuwe trailer voor de vierde bioscoopfilm en ondertussen nog eens het honderdenvierde nummer van de stripreeks lanceren: het is een drukke maand geweest voor de oervlaamse televisiereeks.

Iedereen weet wel dat de running gag onder meer is dat de Kampioenen onder leiding van Pol altijd verliezen. En meestal ook nog eens met zware cijfers. In dit verhaal laten de slechte resultaten niet onbetuigt: geen toeschouwers en geen klanten voor het café van pascalleke. De vrouwen besluiten dan maar zélf te spelen. Het is in deze tijden natuurlijk bon ton om vrouwen baas over alles te maken en ook de kampioenenstrip ontsnapt er niet aan.

Daar zijn we niet meteen fan van, maar als het leuk uitgewerkt is, kan het wel. En dat is hier het geval. Het is grappig de mannen van de Kampioenen op hun plek gezet te zien worden en de vrouwen zien te winnen tegen een bende forse kerels. Het blijft humoristisch en niet overdreven feministisch en daarmee is het een leuke aanvulling op de reeks met een wat moderner thema.

Een F.C. De Kampioenenstrip moet vooral leuk en luchtig blijven. De kans bestaat met zulk thema dat het dat minder zou zijn, maar dat is het gelukkig niet. De vrouwen nemen eens de bovenhand en dat wordt op een grappige manier geïlustreerd.

7/10

© Game4Me

bottom of page