top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Fighting For My Family


Format: Blu-ray Genre: Komedie Speelduur: +/- 108 minuten

Regisseur: Stephen Merchant

Acteurs: Dwayne Johnson, Nick Frost, Lena Heady, Florence Pugh, Jack Lowden, ...

Beeld: 2.40:1: Taal: DTS-HD Ma 5.1 Engels,DD 5.1 | Frans, Turks, Duits Ondertitels: Nederlands, Frans, Duits, Turks

Extra's: feature Commentary Stephen Merchant, Deleted and Extended Scenes, Gag Reel, A Family's Passion: Making-of, Learning the moves

Label: Universal Pictures

Het WWE, het Amerikaans showworstelen, is hyper populair in Amerika en de rest van de wereld, en heeft al vele legendes opgeleverd. Denk maar aan André The Giant, Hulk Hogan, Rick Flair en vele anderen. Dan verwacht je zeker en vast géén biopic van Paige, een 26-jarige WWE wrestler die nu SmackDown Live managet. But there you go.

Een 26-jarige die een biografische film krijgt, valt daar wel genoeg verhaal bij te halen? Het antwoord is verrassend genoeg: ja! We maken kennis met Saraya en haar familie. Een worstelgekke familie met een worstelschool in een klein stadje. De dynamiek binnen die familie is heel erg leuk, en wetende dat Nick Frost en Lena Heady de moeder en vader van dat worstelgekke gezin vertolken weet je dat het best goed kan worden. En dat is het ook. De broeder-zus band wordt sterk in de verf gezet met beiden die dromen van het WWE, maar alleen Saraya mag naar een trainingskamp en daar loopt ook The Rock rond.

Wie dacht dat dit een serieuze film werd, is er aan voor de moeite. Er zit een flinke dosis humor in en die lijkt elke keer knal er op qua timing en gevoel. Dwayne Johnson, producer van de film, speelt zichzelf en zorgt misschien wel voor de leukste komische noten. Zeker een telefoongesprek met Saraya's vader die niet gelooft dat hij The Rock aan de lijn heeft en zegt 'Yeah right, and I'm Vin Diesel,' is een gelaagde grap voor wie de filmwereld volgt. Buiten de humor is ook het verhaal en de 'upcoming' van Paige - haar ringnaam- gewoonweg goed uitgeschreven en interessant van begin tot einde. Dit is een film die wat door de mazen van het net is geglipt, maar eigenlijk één van de Home Entertainment verrassingen van deze zomer is. Grappig, interessant, leuk.... Een niet te missen comedy / biopic.

Een biografische film van Paige is geheel onverwacht, maar is wel één van de beste biografische verfilmingen van de laatste jaren. Humor, verhaal, familiebanden, sterke acteerprestaties en een glansbijrol van de hardste werker in Hollywood Dwayne The Rock Johnson zorgen voor een fantastisch leuke film.

9/10

© Game4Me

bottom of page