top of page
Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen #103 - De Kampioentjes en de Kroonprins


Reeks FC De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN:9789002267352

Prijs: €6,50

Is het weer tijd voor een misverstand? Die kans zit er goed in, want er is alweer een nieuwe strip van F.C. De Kampioenen! De niet kapot te krijgen reeks op televisie en in stripland zit alweer aan zijn honderdenderde nummer en de titel verraadt dat de Kampioenen ofwel opvolging krijgen, ofwel dat we in het verleden duiken...

En... het is het tweede geworden! Het verhaal draait rond een avontuur in de jonge dagen van de Kampioenen toen de ploeg al speelgoed was van een jonge, snorloze Boma, maar gefinancierd werd door zijn 'Poepa'. Hoe dat de terugblik in gang wordt gezet is wel vrij simpel: Paulien verveelt zich en vindt op zolder bij Pascale en Maurice filmrolletjes. Zodoende duiken we in het verleden.

En daar trappen ze een balletje in het bos en komen ze een talentvolle jongen tegen die een match komt spelen bij hen. Het is een héél simpel verhaal waarbij het leuke vooral is om de Kampioenen in hun jeugd te zien. Een leuke bijrol is er voor de Papa van DDT, die schijnbaar hetzelfde moest verdragen als DDT zelf. Qua verhaal misschien een mager album, maar vermakelijk voor de fans.

F.C. De Kampioenen heeft nooit écht enorm complexe verhalen, maar ze zijn al moeilijker geweest als dit. Dit verhaal is gewoon een erg leuk tussendoortje dat alles heel simpel houdt. Eentje voor de echte fans.

7/10

© Game4Me

bottom of page