top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Goblins #3 - Op Aarde als in de hemel


Reeks Goblins

Uitgeverij: Silvester Strips

Pagina's: 48

ISBN: 9789463063685

Prijs: €7,99

Er is weer een nieuwe Goblins-strip verkrijgbaar en je vraagt je natuurlijk soms wel af op hoeveel manieren de Goblins nog voor hun eigen dood kunnen zorgen. De strip van Tristan Roulot en Corentin Martinage weet al twee nummers lang de lachers op zijn hand te krijgen. Zit daar nog rek op, of zijn de creatieve manieren uitgeput?

.

De Goblin-strips zijn vluchtig entertainment pur sang. Gags van een pagina of iets meer en ook in dit derde album werkt het vrij goed. De auteur en tekenaar hebben gekozen om hier en daar een kleine rode draad te stoppen in de mini-verhaaltjes en die pakken ook vrij goed uit. Deze derde strips is nog iets leuker en iets meer entertainend dan zijn voorgangers.

Dat komt natuurlijk deels door die rode draadjes, en het alsmaar creatiever worden in hoe de Goblins ongewild zichzelf de dood injagen, maar ook door de vele korte gastoptredens. Vaak duren ze maar één prentje en zijn ze enorm vluchtig, maar voor de ware strip- en popcultuurliefhebber zijn die momentjes echt wel leuk. Jack Sparrow, Asterix en Obelix... korte stukjes met een klein beetje toegevoegde waarde die het allemaal fris houden.

De Goblin-reeks vol korte gags blijft ook na drie nummers een schot in de roos. De makers houden het fris en blijven creatief en de gastrollen van bekende popcultuur- en stripfiguren voegen zeker en vast een vleugje humor en flair aan de Goblin-verhalen toe.

8/10

© Game4Me

bottom of page