top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Happy Death Day 2U


Format: Blu-ray Genre: Horror Duur: +/- 89 minuten

Regisseur: Christopher Landon

Acteurs: Jessica Rothe, Israel Boussard, Phi Vu, Sarah Yarkin, ..,

Beeld: 2.39:1: Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans, Spaans, Duits, Italiaans

Ondertitels: Nederlands, Frans, Spaans, Duits, Deens, Noors, Zweeds, Fins

Extra's: Gag Reel, Deleted Scenes

Label: Universal Pictures

Het concept van telkens dezelfde dag te beleven en er proberen uit te ontsnappen is natuurlijk niet nieuw. Groundhog Day is het meest bekende voorbeeld dat overal wel zal aangehaald worden, en Happy Death Day uit 2017 probeerde dat te implementeren in het horrorgenre. De film was niet geweldig, maar een serie als Russian Doll bewees dat je er originele en leuke dingen mee kan doen. De sequel, Happy Death Day 2U probeert dat nu ook.

Het mysterie is natuurlijk gaan liggen. Na de eerste film weten we hoe de tijdslus ontstond en waarom Tree dezelfde dag opnieuw beleefde. Het personage van Tree keert terug want... ze beleeft diezelfde dag helemaal opnieuw en opnieuw. Een luie scenaristenkeuze voor een makkelijke sequel? Dat zou je kunnen denken, maar het is zowaar niet waar. Meer zelfs, waar de eerste film matig was, is dit een vermakelijke, betere film dan het origineel. Deze keer zijn er heel wat variaties op die éne dag, waardoor het niet meer simpelweg allemaal dezelfde scènes zijn waarin Tree anders reageert, de omstandigheden zijn anders.

De personages - want ze is deze keer niet alleen met haar probleem - weten dus niet altijd helemaal wat ze kunnen verwachten de volgende keer dat ze wakker worden en dus levert het altijd iets spannends op dat je als kijker ook niet kan voorspellen. De scenaristen zijn met deze sequel dus creatiever geweest en weten zowaar te verrassen. En dat allemaal terwijl de moordenaar hen ook alweer op de hielen zit. Eén van de goede verhaalelementen is natuurlijk dat het deze keer niet bij Tree, maar bij Ryan begint en zo Tree weer meegesleurd wordt in de loop. Het gebeurt zelden dat een film waarvan de eerste matig was, dat de sequel goed is, maar hey, hier zijn we aanbeland.

Happy Death Day 2U is een zeldzaam geval van een betere sequel. Nu, die zijn er wel, maar niet wanneer de eerste film vrij matig en standaard horrorgenre is. Het concept van een tijdlus wordt hier op een originele manier gebruikt en voegt iets toe aan het verhaal van de eerste film.

7,5/10

© Game4Me

bottom of page