top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Het Wilde Westen #3 - Six Secrets


Reeks Het Wilde Westen

Uitgeverij: Silvester Strips

Pagina's: 48

ISBN: 9789463065023

Prijs: €7,99

Het Wilde Westen is in enkele strips tijd uitgegroeid tot een topper. Veel tijd heeft het ook niet, het is een verhaal in vier delen dus moest het tijdens de eerste nummers al uitpakken. En dat deed het. Het verhaal bleek sterk, maar kon het die trend ook voortzetten in een derde nummer, dat het vierde en laatste album moet voorbereiden?

Nathaniël en Shannon mogen dan wel ontsnapt zijn aan een haast zeker dood, het verhaal draait in dit derde nummer toch vooral rond Kapitein Lopeman en de spoorweg. Dat stoort hoegenaamd niet. Zeker omdat het derde nummer gebruikt wordt om hun verhaal samen te laten komen en dan is het noodzakelijk dat het veranderende traject van de spoorweg - via een brug - gebruikt wordt om die, euh, brug te slaan.

Lopeman en Dixon zijn wat de spil, maar het is knap geschreven om te zien hoe in een stadje in het Wilde Westen soms alles gedaan en verdraaid werd om toch maar de mensen die belangrijk zijn voor de gemeenschap - omwille van hun dikke portefeuille - te beschermen. Op het einde komt het allemaal erg goed samen en zijn er verrassende allianties die een spannend laatste nummer voorbereiden.

Het Wilde Westen bewees een topreeks te zijn en dat doet ze vandaag gewoon verder. Ook het derde nummer is uitstekend en weet het vierde en laatste nummer uitstekend voor te bereiden.

9/10

© Game4Me

bottom of page