top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: How to Train Your Dragon 3 - Hidden World


Format: Blu-ray Genre: Animatie Duur: +/- 103 minuten

Regisseur: Dean Deblois

Stemacteurs: Jay Baruchel, Gerard Butler, Cate Blanchett, ... VL Stemmen: Timo Descamps, Clara Cleymans, ...

Beeld: 2.35:1: Taal: Dolby Atmos | Engels DD + 7.1 | Frans, Nederlands, Spaans DD 5.1 | Vlaams

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Spaans

Extra's: Twee Korte Films: Bilby en Vogel Karma, Deleted Scenes, De Draken Schaap Kronieken, Welkom in Nieuwe Berk, Een Stapel Draken, Astrids Gehele Draken Trilogie in 60 Seconden, Filmcommentaar, ....

Label: Universal Pictures

Hoe tem je een draak is een animatiefilmreeks die opvallend weinig gemediatiseerd wordt of onder de radar lijkt te vliegen. Dan zou je denken dat die franchise het geen negen jaar uit zal houden, of dat de winkelrekken niet gevuld worden met speelgoed van de film, maar niks is minder waar. Het jonge publiek is er gek op en de speelgoedwinkels puilen uit. Maar is de derde en laatste film ook een fijne kijkervaring?

De voorbije films heeft Hiccup natuurlijk wel een evolutie doorgemaakt en is hij iets ouder geworden. Dat het verhaal een rode draad had, is natuurlijk wel één van de sterktes en die rode daad wordt verder getrokken in deze derde film. Ze mogen nu wel vredevol leven en Hiccup mag dan wel de leider zijn: het gevaar kon niet uitblijven. Er wordt snel een nieuwe dreiging geïntroduceerd waardoor ze hun vredige thuis moeten verlaten. Dat gaat misschien ietwat gehaast en dat er een tweede Night Fury bestaat komt ook wat geforceerd over, maar dat stoort de rest van de film gelukkig niet.

Integendeel. Het is misschien niet de béste film van de drie, maar hij is evengoed entertainend. De dynamiek tussen toothless en Hiccup is nog altijd leuk, en er zitten héél erg grappige scènes tussen wanneer toothless bijvoorbeeld kennis maakt met de nieuwe Night Fury. De humor is erg goed en de animatiefilm ziet er ook héél erg knap uit, maar mist misschien een beetje de vaart en personage-ontwikkeling van de eerste twee. Al mogen we niet klagen. Uiteindelijk is het verhaal best oké, en is het een erg goed gekozen en uitgeschreven einde voor de trilogie die negen jaar lang succes kende. Een beetje jammer dat het er op zit, maar het eindigt op een mooie noot.

Dat weinig trilogiën alsmaar stijgen in niveau is een feit en dat is met How to train Your Dragon net zo. De derde film is niet de beste, maar wel nog steeds een goede animatiefilm met een mooi einde. Wie na dat einde er niet genoeg van krijgt, zijn er nog héél veel extra's op deze blu-ray die de aankoop meer dan de moeite maken.

8/10

© Game4Me

bottom of page