top of page
Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen Omnibus #11 - Paulientje Presenteert


Reeks FC De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 160

ISBN: 9789002267727

Prijs: €12,99

FC De Kampioenen is iets dat onvergankelijk is. Zowel Vertongen & Co als de originele stripreeks van F.C. De Kampioenen komen met regelmaat van de klok met nieuwe avonturen, en de vierde bioscoopfilm is onderweg. Ondertussen kunnen fans zich deze maand storten op de toch al elfde omnibus!

En die omnibus wordt deze keer gepresenteerd door... Paulientje! Het dochtertje van Mark en Bieke is geen onlogische keuze, want we zijn bij nummers 51 t en met 55 aanbeland en het eerste avontuur van deze omnibus is die waar Bieke zwanger wordt. Zoals altijd zijn er allerlei misverstanden, in elk van de vijf strips en is het ene na het andere personage daar het slachtoffer van. Wat je kan verwachten: het beproefde recept dat elk avontuur van de Kampioenen kleurt.

Het begint natuurlijk met Bieke haar zwangerschap met Doortje waar het misverstand ontstaat dat Carmen zwanger is omdat ze dikker wordt, tot de Kampioenen die naar een exotische locatie gaan om te voetballen en onthaald worden als een topclub terwijl het om een doorgestoken weddenschap gaat. Alle vijf avonturen hebben eenzelfde niveau: simpel, maar fijn om lezen. Niets speciaals, maar geen enkel avontuur stelt teleur.

De omnibussen zijn natuurlijk het ideale recept om je Kampioenen-stripcollectie aan te vullen. Je weet altijd perfect wat je kan verwachten van deze Kampioenenstrips en ook deze keer wordt elke verwachting ingevuld. Als je de strips nog niet in je collectie hebt, is dit de ideale moment om ze binnen te halen.

7/10

© Game4Me

bottom of page