top of page
Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen # 102 - Bibi Carmen


Reeks F.C De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 97899002265792

Prijs: €5,99

F.C; De Kampioenen kent een populariteit die geen weerga kent. Wie dacht dat het na 100 strips, 3 bioscoopfilms en drieënnegentigduizend herhalingen wel zou stoppen is mis. We zitten aan nummer 102, de vierde film filmde zonet op Aalst Carnaval en zopas werd er een 24 uur marathon gehouden met F.C. De Kampioenen afleveringen. Waanzin. Weet de strip dat momentum vast te houden?

Bibi Carmen doet alvast zijn best om de moderne oplichterstechnieken aan de kaak te stellen. Al blijft de oorsprong van het verhaal een misverstand. Carmen krijgt een mail van een erfenis van een onbekende grootoom in Oekanda - klinkt bekend in de oren - en reist onmiddellijk af naar haar nieuwe villa. Klinkt grappig en dat is het ook. De humor is typisch en de personages worden op hun best gebruikt.

Al wordt Boma misschien wel iets té dom gemaakt in dit avontuur. Zijn zakken worden leeggemaakt aan honderd per uur, alsof het Markske betreft. Al is er een mooie vrouw mee gemoeid, wat dan wel weer in zijn personage past. Maar het is er net een beetje over. Gelukkig heeft dat geen invloed van het verhaal in zijn geheel en kent het een begin en afloop én humor die je gewoon verwacht van deze stripreeks.

Bibi Carmen brengt niets verrassend, maar is gewoon een goed avontuur in een reeks waarvan je altijd meer van hetzelfde kan verwachten. En daar is niets mis mee. Bibi Carmen catert uitstekend naar zijn publiek en is gewoon een leuke strip. Niet meer, niet minder

7/10

© Game4Me

bottom of page