top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #4 - Het Gangsterparadijs


Reeks De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002267413

Prijs: €6,99

De Buurtpolitie laat ook deze maand van zich horen, in een maan waar heel erg veel interessante strips in verschijnen. De Buurtpolitie is nog steeds razend populair, met de televisiereeks, bioscoopfilms en ondertussen al de vierde strip in de reeks: Het Gangsterparadijs.

In dit vierde nummer wordt er gekozen voor een iets minder absurd, maar wel tof verhaal. De bende van de buurtpolitie wordt uit hun comfortzone gehaald, want ze gaan op teambuilding naar Rome, in Italië. Daar gebeurt er een geval van identiteitsverwisseling: de Commissaris wordt verward met een gangsterbaas. Een simpele opzet, maar deze keer wel eentje van realistische aard.

In dat opzicht is het vierde nummer van de Buurtpolitie fundamenteel anders. Het behandeld 'echte' thema's als gauwdieven in toeristische landen, identiteitsverwisseling en criminaliteit. En dat maakt het leuk om lezen. Het verloop van het verhaal is uiteraard minder realistisch en behoudt de simpele humor van de eerdere delen, maar het blijft leuk om lezen en deze keer iets leuker voor een oudere lezer dan de vorige drie nummers.

De Buurtpolitie heeft met zijn vierde nummer voor de eerste keer een echt goed verhaal te pakken..Realistische thema's vermengd met de simpele doch effectieve humor van de voorgaande delen levert een meer dan degelijk stripverhaal op voor jong en oud.

7,5/10

© Game4Me

bottom of page