top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Doctor Who - The Thirteenth Doctor #2


De dertiende Doctor haar eerste seizoen zit er inmiddels op bij de BBC, maar de comic-reeks is nog maar juist begonnen. In het eerste nummer maakte we meteen kennis met een wetenschapper die per ongeluk tijdreizen uitvond dankzij een apparaatje dat doet denken aan dat van Twelve Monkeys.

Deze week hebben ze grote problemen te fileren. De Doctor en haar vrienden zijn in de handen gevallen van de Grand Army of the Just en moeten vanoudsher het op een lopen zetten. Dit nieuwe nummer toont dat deze Doctor minder zelfbedruipend is en meer rekent op haar vrienden.

En dat vinden we jammer. Deze Doctor is droger, haar oplossingen veel te voor de hand liggend en haar persoonlijkheid trekt niet zo aan. De artiesten tekenen haar gezichtsuitdrukkingen heel goed, waarheidsgetrouw, maar zijn griezelige uitdrukkingen. Het verhaal op zich heeft potentieel, maar veel voelen we nog niet voor deze Doctor.

Doctor Who heeft problemen met zijn dertiende Doctor, zoveel is zeker. Het nieuwe televisieseizoen was slecht en deze eerste twee nummers zijn vrij matig. Hopelijk kan de comic het niveau optrekken.

6/10

© Game4Me

bottom of page