top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Newbury & Hobbes - The Undying #3


De nieuwe reeks rond de detectivepersonages Newbury & Hobbes is vooralsnog geen onversneden topper. Ondanks dat deze nieuwe verhaallijn een goed instappunt bleek en het tempo wel snor zit, voelt het allemaal te gewoontjes aan. Wel interessant genoeg om lezen, maar te weinig diepgang om ons bij het nekvel te grijpen. Derde keer goede keer?

Wel, dit derde nummer, in een reeks van vier, gooit het opeens over een andere boeg en als lezer weten we niet wat we er écht moeten van vinden. Het leek een instappunt, het leek te weinig diepgang te hebben maar dat wordt in één klap goed gemaakt.

Het draait vooral rond een dood gewaande vijand uit het verleden die opduikt en opeens is voorkennis toch een pak handiger. Dan is het opeens geen goed instappunt meer, maar anderzijds zorgt het voor de diepgang die we zo graag wilden. Daardoor blijven we in een tweespalt, maar moeten we toegeven dat we het gewoon een beter nummer vinden dan de twee voorgaande.

Het is heel erg vreemd hoe een reeks als The Undying, die een prima instappunt voor nieuwe lezers leek, zo opeens het geweer van schouder kan veranderen. Het instappunt is niet meer en wordt opgeofferd voor meer diepgang. Niet dat we dit erg vinden. Net op tijd voor de finale van volgend nummer.

7,5/10

© Game4Me

bottom of page