top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Minions - Viva Le Boss #1


De Minions blijven enorm populair. De gele grappige wezentjes uit Despicable Me stalen de show, kregen een compleet eigen Minions-film én twee strips. Deze week staat Titan Comics klaar met een compleet nieuwe serie, namelijk Viva Le Boss. Even grappig?

De Minions strips zijn altijd vrij simpel en uiteraard zonder woorden. Toch weten ze meestal wel op de lachspieren te werken, hoewel het toch vooral gericht is op een heel erg jong publiek. De Minions zijn dienende wezentjes op zoek naar een baas, en dat toont deze comic ook, doorheen de eeuwen.

We zien ze in de oertijd, de romeinse tijd, de middeleeuwen, het samurai-tijdperk.... en de opzet is altijd hetzelfde: ze willen heel erg graag dienen, maar slagen er in om hun baas altijd 'in het zak te zetten'. Toegegeven: na twee volledige comics is het beste er wel wat af. Telkens 1 pagina-lange grappen verzinnen is niet makkelijk en dat blijkt. Een matig nummer.

Een nieuwe reeks, dezelfde premisse: bazen dienen en alles verprutsen. De grappen zijn deze keer helaas amper geslaagd en soms lijkt er zelfs geen grap te zijn. Dan waren de twee standalone albums grappiger.

5/10

© Game4Me

bottom of page