top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: The Blacklist - Seizoen 5


Format: DVD Genre: Drama, Actie Duur: +/- 22 X 45 minuten

Regisseur: Michael W. Watkins, e.a.

Acteurs: James Spader, Megan Boone, Harry Lennix, Ryan Eggold, ...

Beeld: 1.78:1 Taal: DD 5.1 | Engels, Frans Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans

Extra's: Verwijderde Scènes, Audio commentaar, Bloopers, Feest! 100ste aflevering!

Label Sony Pictures Home Entertainment

The Blacklist is terug! De immer innemende en charismatische Raymond Reddington nam ons de vorige vier seizoenen al mee op een hels avontuur vol topcriminelen, persoonlijk drama en een immer boeiende zoektocht naar de connectie tussen hem en Elizabeth.

Wat er tussen hem en Elizabeth is, is min of meer opgeklaard - echte spoilers geven we niet als je het voorgaand seizoen niet bekeken hebt, - maar dat betekent niet dat de serie minder interessant wordt. Integendeel. Reddington zijn crimineel rijk ligt aan diggelen en dat gaat hij heropbouwen. Dat, en de relatie tussen Elizabeth en Tom en alles wat daarmee gebeurt, zijn de twee rode draden van dit seizoen. En dat werkt toch alweer. James Spader is dé ster van deze serie en dat toont hij dit seizoen nog maar eens. Hoe hij van een blut zijnde crimineel zich weer in de miljoenen weet te praten is bijzonder en dat pleit voor het talent van het schrijversteam achter de reeks. Maar dat is natuurlijk niet alles.

De reeks heet nog steeds 'The Blacklist' en zo gaan we alweer een groot aantal criminelen van de zwarte lijst zien passeren. Je zou denken dat na vier volle seizoenen het vat der ideeën leeg is, maar niets is minder waar. De schrijvers weten nog altijd met originele manieren te komen om Blacklisters in het verhaal in te passen, maar vergeten gelukkig ook niet persoonlijk drama in de reeks te verwerken. Die combinatie maakt de reeks sterk en dat gebeurt ook in dit vijfde seizoen. Er valt een slachtoffer, en dat heeft vrij grote gevolgen voor het verloop van de reeks. Elizabeth wil een nieuw leven beginnen, duikelt dan toch in zogenaamde 'cold cases' uit het verleden en dat geeft de reeks weer opnieuw een interessante wending waardoor ook het vijfde seizoen van begin tot eind weet te boeien.

We zullen niet zeggen dat élke van de 22 afleveringen top was, maar het is over het algemeen toch alweer een topseizoen te noemen. Na vijf seizoenen blijft Raymond Reddington een erg intrigerend en charismatisch figuur en blijven de Blacklisters interessant en origineel genoeg om ook uit te kijken naar het zesde seizoen.

8/10

© Game4Me

bottom of page