top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #3 - Bingo, Baby


Reeks: De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002266522

Prijs: €6,50

De populaire VTM-reeks De Buurtpolitie is razend populair en sommige acteurs zijn ware Bekende Vlamingen geworden. Een eigen strip bleef niet uit, en ondertussen verwelkomen we al het derde verhaal van de Buurtpolitie. Is Bingo, Baby de moeite, of een flauw afkooksel?

De Buurtpolitie-strips staan na twee nummers al bekend om hun simpele, maar effectieve humor die bijwijlen wat over-the-top is, en dat zet Nix voort in dit derde album. Het begint allemaal bij enkele vreemde overvallen waarbij servies en flessen drank worden geroofd, maar geld en andere kostbaarheden gewoon blijven liggen. Alweer een simpele premisse, maar er zijn wel leuke grappen te rapen en fans van de Buurtpolitie gaan die humor zeker en vast appreciëren.

Het is, naar onze mening, misschien wel het leukste nummer van de drie verschenen avonturen. Stafke, het figuur dat bezig is met een onderzoek naar inbraakpreventie en een burgerwacht opzet is misschien wel het leukste aan dit nummer. Iets minder geslaagd is het einde. Een beetje te abrupt en jammer omdat het stelende koppen niet de slechtste lijken, al wordt daar niet meer op ingepikt. Het eindigt... plots.

Het derde nummer van De Buurtpolitie is zeker en vast weer eentje die vlot leest en grappig is, en misschien wel het beste van de drie is. Des te meer jammer is het einde dat wat abrupt is. Desalniettemin een aanrader voor alle fans van de televisiereeks!

7/10

© Game4Me

bottom of page