top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Shades of Magic: The Steel Prince #1


Shades of Magic is een reeks die al een aantal jaren loopt en drie boeken kreeg en sinds kort wordt dat universum uitgebreid met de nieuwe comic-reeks bij Titan Comics. Een prequel, en dat maakt het interessant. Er zijn natuurlijk prequels die minder goed uitgevoerd werden, maar als jet over magie gaat wil het wel eens lukken - zie Fantastic Beasts.

Maar dit is een comic natuurlijk en in die comic wordt de basis uit de doeken gedaan hoe er vier werelden waren en er met magie drie afgesloten werden. De Prins van Londen wordt in dit eerste nummer gestraft om zijn zoektocht naar die magie die de werelden afsloot. Hij gelooft immers dat ze de hand moeten reiken.

Een rebellerende Prins die even later tussen het 'gewone' volk terechtkomt: het is een beetje clichématig. Jammer, maar voor het overige is het wel een degelijke start. Heel wat actie, maar dit eerste nummer voelt toch wat aan als een set-up. De cliff-hanger bevestigd dit wel, en het is een goede cliff-hanger.

Het eerste nummer van deze prequel voelt niet bepaald enorm straf aan, en meer als een set-up. Er zitten een aantal clichés in en de magie wordt - weliswaar knap getekend werd - afgebeeld alsof het uit een Doctor Strange nummer komt. Toch is het een degelijk begin.

7/10

© Game4Me

bottom of page