top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Outpost Zero #4


Ook Outpost Zero keert deze maand terug bij Image Comics. De reeks over het door ijs ingekapselde stadje dat de mensheid herbergt die probeert te overleven was tot nu toe degelijk, maar wist tot nu toe nog niet helemaal te overtuigen. Maar Outpost Zero is nog niet klaar.

De hoofdverhaallijn gaat nog altijd over wat er gebeurde in de luchtsluis met Steven en Sam, en beheerst ook dit nummer. Alea weet iets, de moeder van Sam maakt zich zorgen over wat er met hem gaat gebeuren en Alea heeft iets ontvreemd waardoor ze niet meer hoéft te zwijgen.

Maar hier zit het probleem in Outpost Zero: het blijft te lang hangen in hetzelfde onderwerp. De luchtsluis en Steven waren een goed vertrekpunt, maar het hoofdverhaal zou nu moeten draaien rond de stad en het ijs dat gevaarlijk wordt, maar dat blijft een nevenverhaaltje. Daardoor kan de reeks na vier nummers nog steeds niet kunnen overtuigen.

Outpost Zero is een reeks met interessante verhaalmogelijkheden, maar het weet er niet goed gebruik van te maken. Het gevaar van het ijs blijft wat rommelen in de marge, en men blijft hangen bij Sam en Alea. De reeks moet dringend een stap zetten, of de lezers blijven niet hangen...

5/10

© Game4Me

bottom of page