top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Rose


Rose, de fantasy-reeks van Meredith Finch over een onverwachte Guardian en haar Kath, zit ondertussen alweer aan zijn dertiende nummer. Dertien is doorgaans een ongeluksgetal, en hopelijk slaat dat niet op dit nummer. Het verhaal komt in een stroomversnelling...

De confrontatie met Drucilla komt stilletjes aan dichterbij, en Rose en haar vrienden worden aangevallen door Drucilla haar lakeien en het wordt héél erg spannend. Ze gebruikt de connectie tussen Rose en Thorne om in haar hoofd te geraken en ze via een andere, gevallen, Guardian te overtuigen tot bij hen te komen.

Een spannend moment, en eentje dat een onverwachtse uitkomst kent. Rose staat niet bekend om de meest stoere Guardian met het meeste zelfvertrouwen te zijn en dat blijkt ook hier. Maar er zit een twist in, die dan zelf een twist krijgt en qua art misschien het beste nummer uit de reeks is. En qua verhaal? Ook best wel.

Rose is een reeks met duidelijke ups and downs. De reeks wist nooit een standvastig niveau aan te houden, maar dit dertiende nummer brengt in tegenstelling tot voorgangers een hoog niveau en nog mooier art work.

8/10

© Game4Me

bottom of page