top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Bully Wars #2


Even geleden namen we met smart in het hart afscheid van I Hate Fairyland. De reeks van Skottie Young was fantastisch leuk, maar we moesten niet lang wachten op meer werk van de schrijver. Vorige maand kwam het debuutnummer van Bully Wars.

En Bully Wars kon meteen overtuigen. Het verhaal van een groepje nerds en hun pestkop die naar de middelbare school verhuizen komt ongetwijfeld voor velen herkenbaar over, maar de humor is volledig in lijn met die van I Hate Fairyland en dat blijft zo in dit nummer dat alweer erg grappig is en het verbond tussen de pestkop en de gepesten uitdiept.

Er wordt wel getoond dat ook pesters en gepesten dingen gemeen kunnen hebben. Rufus heeft ook een nerd-kantje, en da's leuk. Nog leuker wordt het wanneer Rufus zijn uitnodiging dankzij Spencer kan forceren voor de Bully Wars. Een tof stukje waarna overgeschakeld wordt naar de voorbereiding. Alweer een tof nummer.

Bully Wars is volledig in de geest van I Hate Fairyland, de vorige reeks van Skottie Young: luchtig entertainment, grappig en tof getekend. De eerste twee nummers tonen dat de vorige reeks geen one-shot succes was voor Skottie Young.

7/10

© Game4Me

bottom of page