top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Dead Rabbit #1


Deze week zijn er alweer een paar nummer ééns die hun debuut maken en eentje daarvan is Dead Rabbit van Gerry Duggan en John McCrea. Duggan kennen we van onder meer Batman en Deadpool en McCrea van Spider-Man en Hitman. Dat beloofde...

En het eerste nummer van Dead Rabbit lost die belofte toch wel in. Het draait om een wat oudere ex-crimineel die zowel van banken als criminelen stal en een ware legende geworden is. Dat probeert het verhaal ons in de eerste pagina's te vertellen wanneer iedereen naar televisie kijkt naar een uitzending 'zoveel jaren later'. Dat maakt de eerste frame waarin de ex-crimineel in beeld komt des te grappiger.

Legendes doen dus ook dagdagelijkse dingen en het is een vrij sterke set-up die toont dat de Dead Rabbit ook van iemand houdt, ook beslommeringen heeft en zoveel jaar na datum bij de comics versie van Walmart werkt. Maar dat is niet interessant en dus valt hij snel weer in oude gewoontes. Dan krijg je een erg sterk eerste nummer met knappe tekeningen die een beetje Deadpool-invloed hebben qua humor. Een sterk debuut.

Dead Rabbit is zo een van die reeksen die je van bij het eerste nummer erkent als topper. Alles, van de set-up tot de cliff-hanger is erg sterk geschreven en getekend. We kijken uit naar meer!

9/10

© Game4Me

bottom of page