top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: 13th Doctor #0


De dertiende Doctor komt er aan. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen met een - iedereen is er over bezig - vrouwelijke Doctor begint op 7 oktober op de ons aller bekende zender BBC 1. Ook de reeks bij Titan Comics werkte er naar toe met Road to the Thirteenth Doctor, en nu is er Doctor Who: Thirteenth Doctor #0.

Nog niet het échte begin van de reeks dus, maar eigenlijk een verderzetting van Road to the Thirteenth Doctor. En het is er eentje voor de echte fans van de reeks. Modern én klassiek. Het hele nummer door is de twaalfde Doctor van Peter Capaldi aan het regenereren in de iteratie van Jodie Whittaker, en ondertussen krijgen we mini-verhaaltjes rond élke van de voorgaande Doctors.

Die avonturen variëren in kwaliteit. Zowel qua verhalen als tekeningen. Qua tekeningen is vooral de vierde Doctor ontgoochelend, qua verhaal lijken de zevende en 3de Doctor nergens op. Het is dus een nummer met wisselende kwaliteit, want het is maar liefst 69 pagina's lang, maar het is voor het overige wel een feest van herkenning voor echte Doctor Who-fans. Maar op een echt avontuur van de 13de Doctor is het nog even wachten.

We krijgen dus nog niet echt een nagelnieuw avontuur met de dertiende doctor in de hoofdrol, maar dat wordt wellicht gehouden voor na de eerste uitzending. In oktober. Dit nummer is heel erg leuk voor de echte fans, maar de kwaliteit wisselt. Hopelijk geen voorbode van de nieuwe reeks.

6/10

© Game4Me

bottom of page