top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Burnouts #1


Nog een nieuwe reeks afgelopen week bij Image Comics is Burnouts. Een reeks van de hand van Dennis Culver en artiest GEOFFO, die beiden hun sporen in comic-land meer dan verdiend hebben. De cover bleek al interessant genoeg om ons te lokken. Nu de inhoud nog...

De comic kent eigenlijk twee openingen. Eentje waar schijnbaar een groepje nozems een oudere man pest en waar opeens een meisje verschijnt om kont te schoppen, en een waarin we kennis maken met twee absolute nerds. In het begin is het gewoon een toffe comic over een nerd die ergens wil thuishoren en eens gewoon wat fun wil maken. Maar dat draait helemaal om in iets anders.

En dat op een heel gekke manier. De personages zijn soms vrij cliché. Een nerd die populair wil zijn, zijn vriend die hem dat volledig afraad en zegt te concentreren op zijn studie en een feestje vol 'coole' jongeren die drinken en drugs consumeren. Maar dat verandert in iets geks wanneer een aantal van hen aliens zien wanneer ze high worden en ze bestrijden met geweld. Een heel leuke twist die nog tot bloei moet komen in de volgende nummers.

Burnouts is een best toffe reeks die verrast met een leuke insteek, maar toch aanzet met enorm clichématige personages. Toch zijn we fan van deze beginnende reeks en houden we hem met plezier in de gaten!

7/10

© Game4Me

bottom of page