top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Road to the 13th Doctor #3


Over enkele weken is het zover. Dan is het wachten op nieuwe afleveringen van Doctor Who, en de eerste vrouwelijke Doctor voorbij. Op 7 oktober begint immers het nieuwe seizoen met Jodie Whittaker in de hoofdrol. En zo sluit Road to the 13th Doctor net op tijd af, vooraleer haar eigen comic-reeks begint. Dit keer met nummer 12 in de hoofdrol.

Dit nummer kent een vrij klassieke structuur .Er is in de eerste paar pagina's wat 'foreshadowing', wat alles aan mekaar moet binden later in het verhaal, om daarna naar de Doctor en Bill over te schakelen. Twee personages die prima interageren met mekaar en ook hier goede dialogen krijgen.

Maar het verhaaltje op zich, van een mythisch wezen dat twee realiteiten doet crashen en de aarde wil overnemen, voelt aan als oud brood. Een beetje herkauwd zelfs. Het is geen bijster origineel verhaal en het doet de twaalfde Doctor zeker en vast geen eer aan. En al helemaal niet OK is de makkelijke, té té té makkelijke manier waarop alles afgerond wordt .Jammer.

The Road to the 13th Doctor was de eerste twee nummers goed, maar het laatste nummer vlak voor 13 had beter verdiend. Een gezapig verhaaltje, weliswaar leuke dialogen, maar voor het overige te makkelijke en te lui geschreven.

5/10

© Game4Me

bottom of page