top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: MCMLXXV #1


Deze week zijn er alweer een aantal nieuwe reeksen te bewonderen bij Image Comics. MCMLXXV is de titel van één van die nummers 1. Een titel die weinigen gaan onthouden. Om het simpel te houden: het is het Romeinse getal voor 1975. De tijdsperiode waarin de comic zich lijkt af te spelen.

MCMLXVV (die we vanaf nu 1975 zullen noemen) zet meteen een broeiende, late night toon met een monoloog van een radiopresentator die zo goed geschreven is, dat je hem in je hoofd hoort afspelen. Een schitterende inzet, die meteen gebroken wordt door abrupte actie. Want het draait vooral om Pamela, een gezette taxichauffeur die ook met monsters vecht.

Dat lijken twee tegenpolen en de relatie tussen de radiopresentator en Pamela verbaasd weinig .En hoewel dat we zeggen dat de initiële sfeer gebroken wordt door Pamela en haar monstergevecht, is dat niet negatief bedoeld. Daarmee bedoelen we dat er héél veel zit in één reeks en daardoor kan variëren in zijn verhaal. Ook de spannende cliffhanger blijft niet achter.

Joe Casey, die je ook kan kennen van Rock Bottom of Codeflesh, levert een geweldig eerste nummer af. De art, de sfeer, de actie, het thema... 1975 heeft alles om een absolute topper te worden.

9/10

© Game4Me

bottom of page