top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: The Hurricane Heist


Format: DVD Genre: Actie Duur: 99 minuten

Regisseur: Rob Cohen

Acteurs: Ryan Kwanten, Maggie Grace, Toby Kebbell, Ben Cross, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Extra's: Calm Before the Storm, Sweeping Across the Atlantic, The Dominator: A Hero's Journey, Eye of the Storm, Evacuation, Fighting the Storm, Though Work, The Motivation, The Aftermath, Visual Effects

Label: Dutch Filmworks

Rampenfilms zijn een genre dat het nog steeds erg goed doet bij een breed publiek. Niet altijd de beste films, maar wel films waar kijkers naar aangetrokken worden. De mens en rampen: het is een rare relatie. Net ten midden een orkaan die naar de kust van Amerika raast, schrijven we over deze film: The Hurricane Heist. Is het een rampenfilm, of een rampzalige film?

De Federal Reserve is een veelgebruikte instelling als het over rooffilms gaat, en ook hier hebben bankovervallers de Federal Reserve op het oog. Meer bepaald de 600 miljoen dollar die ze er kunnen oppikken. Hun plan: de bank leeghalen wanneer iedereen geëvacueerd is omwille van de gevaarlijkste orkaan ooit in de V.S. Een origineel uitgangspunt voor een rampenfilm, en daar ben je al half mee gewonnen. Want de meeste rampenfilmen gaan teveel uit van dezelfde premissen, maar deze dus gelukkig niet. Nu, over de haalbaarheid van het verhaal kan je discussiëren, maar de makers hebben een aardig vertrekpunt. En hey: het is en blijft film, dus fictie. The Hurricane Heist is vooral een film die wil entertainen, en dat merk je aan alles. Niet alleen aan een bankoverval ten midden een orkaan, maar ook aan de vertolkingen en de manier waarop ze geschreven zijn.

Het enige dat tussen de overvallers en het geld staan zijn immers meteoroloog Will, zijn broer Toby en bewaakster Casey. De laatste twee kennen we uit True Blood en Lost. Zij zijn de enigen in de stad en gaan dus 'cops and robbers' spelen met de overvallers. Dat levert een verrassend entertainende film op. De special effects zijn misschien niet de beste, maar de scènes die ermee gecreëerd worden, zijn heel erg aardig en de actie - meer bepaald de car chases - ziet er heel erg goed uit. Wat niet hoeft te verbazen, met een Fast and the Furious-regisseur aan het roer. Maar ook de cast doet het vrij aardig. Of toch het trio dat de overval wil stoppen. De boeven zijn wat standaard, bordkarton personages. Maar de chemie tussen Ryan Kwanten, Maggie Grace en Tony kebbell is heel erg goed, en ze zorgen zelfs voor humor ten midden de rampen en criminaliteit.

Als je een entertainende film met een originele premisse voor een rampenfilm wil, zit je goed met The Hurricane Heist. De film is vrij simpel in opzet, maar komt met sterke rampenscènes, leuke vertolkingen en gewoon een film die niet verveelt. Bovendien is er voor liefhebbers van het genre heel wat extra's te rapen. Atypisch voor een DVD is deze disc volgestouwd met featurettes rond de film.

7/10

© Game4Me

bottom of page