top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Bully Wars #1


Deze week zijn er een aantal nieuwe comics te ontdekken bij Image Comics en één daarvan is Bully Wars. Bully Wars is van de hand van Skottie Young, die we allemaal kennen van de pas afgelopen en heerlijk vlotte reeks I Hate Fairland, en Aaron Conley, die ook Rocket Raccoon and Groot onder handen nam. Veelbelovend.

Bully Wars heeft als thema in alle geval iets heel herkenbaars in zijn openingsmomenten. Drie vrienden die van de lagere school naar het middelbaar vertrekken voor hun eerste dag, maar ook de pestkop die mee verhuist naar het eerste middelbaar. Daar zien we een allooi aan personages die je in elke middelbare school ziet, maar dan in een licht overdreven versie.

De hand van Skottie Young is heel herkenbaar. De teksten en de manier waarop de personages neergezet worden, doen veel aan I Hate Fairyland denken. Ook de humor is herkenbaar. Leuk is dat de pestkop van de lagere school opeens het doelwit is van de grote jongens in de middelbare school, wat onvermijdelijk zal leiden naar de titulaire Bully Wars.

Het eerste nummer van Bully Wars is een goede opener. We leren de personages kennen, hun beweegreden en het is vooral opnieuw heel erg grappig én herkenbaar op sommige vlakken. Skottie Young lijkt na I Hate Fairyland alweer een goede reeks te creëren.

7/10

© Game4Me

bottom of page