top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Rampage


Format: Blu-ray Genre: Actie Duur: 108 minuten

Regisseur: Brad Peyton

Acteurs: Dwayne Johnson, Joe Manganiello, Jeffrey Dean Morgen, Naomie Harris, ...

Beeld: 2.40:1 Taal: Dolby Atmos DD+ | Engels, Dolby True HD | Frans, DTS-HD MA 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans

Ondertitels: Nederlands, Frans

Extra's: Gag Reel, Not Just A Game Anymore, trio of Destruction, Rampage: Actors in Action, Deleted Scenes, ...

Label: Warner Home Video

In de jaren tachtig kwam ontwikkelaar Midway met een game waarin harige, over-sized monsters de hoofdrol speelden. Gamers kropen in de rol van een in een monster-gemuteerd mens en vochten zich gewelddadig door de levels. Toen The Rock aankondigde dat hij een film gebaseerd op de game ging maken, waren de reacties vooral heel sceptisch. De film ligt eindelijk in de rekken, maar is het scepticisme gerechtvaardigd, of is hij gewoon fun?

Nee, Dwayne 'The Rock' Johnson speelt geen mens die in een gespierd beest veranderd. Integendeel. Hij vertolkt Davis, een dierenspecialist in een zoo met een hele speciale Zilverrug Gorilla waarmee hij een hele goede band heeft. De makers gooien er een genetisch experiment tegenaan waardoor sommige beesten énorm groot worden, en ook George is er slachtoffer van. Wanneer hij ontsnapt, gaat Davis er achter aan, want elk gemuteerd beest stormt af op een baken dat een signaal uitzend. En dan krijg je een verhaal dat goed vooruitgaat en geen moment verveel. De 'Star Power' van The Rock doet de rest. Hoewel The Rock de hoofdrol vertolkt, is het belangrijkste aan een film tot de CGI. En die weet toch indruk te wekken.

George en de andere beesten zien er heel goed uit, en de actie - die inspiratie haalt uit de grote, klassieke monsterfilm - ziet er al even goed uit. Vervelen doet de film geenzins. Maar het is natuurlijk geen film waar een geweldig diepgaand verhaal aan verbonden is. De beesten doen hun ding, The Rock doet zijn ding en sommige bijrollen zoals die van Jeffrey Dean Morgan en Joe Manganiello zijn best leuk. Een film die dus teert op popcorngehalte, en eerlijk gezegd hebben de makers of hun ster nooit iets anders gepretendeerd. En daar slaagt Rampage met gemak in. Het is een spectaculaire monster/rampenfilm die ook wat humor brengt tijdens de interacties tussen David en George. Een mooi geheel, zonder echt uit te blinken en eindejaarslijstjes te halen.

Het scepticisme rond Rampage zat er ook bij ons ingebakken. Hoewel de game wel wat anders is, is het een mooie hommage en zien we een spectaculaire film met een sterrencast die de kijker gewoonweg anderhalf uurtje alles wil doen vergeten. Verstand op nul en gaan! Voor mensen die houden van extra's is er trouwens ook nog leuks te rapen op de Blu-ray. Gaande van Bloopers tot een making of featurette. Altijd een leuke extra.

7/10

© Game4Me

bottom of page