top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Skyward #5


Skyward is een coole comic. Het concept van de zwaartekracht die op zijn kop wordt gezet een een hele planeet die zich moet aanpassen aan de nieuwe realiteit werd uitgelegd in een wereld die heel erg leuk is. We kregen al spannende momenten te lezen, en dat blijft zo.

Dit nummer begint alleszins interessant. Want hoe werkt regen in een wereld zonder zwaartekracht? Wel, die zweeft blijkbaar als een grote waterbubbel in het rond. Eentje waar Willa haar vader in moet redden. Een interessant en leuk stuk, maar daar stoppen de reddingsacties niet.

Barrow is immers Edison op het spoor gekomen, die haar de Grav Boots leende, en nu moet hij gered worden. Dat zorgt ook nog voor spannende momenten waarin de theoretische fysica in een wereld zonder zwaartekracht duidelijk worden en dat zorgt voor een dramatisch einde van deze eerste verhaallijn, die we uiteraard niet gaan verklappen.

Het vijfde nummer van Skyward laat ons weer een aantal interessante dingen te weten komen over de werking van een zwaartekrachtloze wereld, en ook het verhaal - twee reddingsacties en een heus drama - weten te overtuigen. Een mooie manier om het eerste volume af te sluiten.

8/10

© Game4Me

bottom of page