top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Sherlock Gnomes


Format: Blu-ray Genre: Animatie, Komedie Duur: +/- 86 minuten

Regisseur: John Stevenson

Stemacteurs: Johnny Depp, Emily Blunt, James McAvoy,... Vlaamse Stemmen: Wim Oosterlinck, Hilde De Baerdemaker, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD MA 7.1 | Engels DD 5.1 | Vlaams, Frans, Duits, Italiaans, Spaans -

Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans

Extra's: Gnome West, Thuis Best, alle Wegen Leiden naar Gnome: Locaties in Londen, Gnomes Is Niet Op Eén Dag Gebouwd: Design en Artwork, Mevrouw Gnome: Mary J. Blige en de Muziek Van Sherlock Gnomes, Sterker Dan Ooit, Hoe Teken Ik..., Het Animeren Van Sherlock Gnomes

Label: Paramount Pictures

Het is zomer en de tuinkabouters staan overal weer fier in de tuinen te blinken onder de blakende zon. In 2011 kregen we een animatiefilm voorgeschoteld die volledig draaide rond de stenen tuinornamenten. Dat is ondertussen zeven jaar geleden, en Gnomeo en Juliet verdween zowat uit het collectief geheugen. De weinig memorabele animatiefilm kreeg dit jaar dan toch een sequel: Sherlock Gnomes.

Een leuke woordspeling op het wereldberoemde literaire personage van Sir Arthur Conan Doyle, en dus het centrale personage in de film die draait rond verdwijningen. Gnomeo, Juliet en de rest van hun thuisgenoten ruilen het landschap in voor een klein hofje in wereldstad Londen. De nieuwe omgeving zorgt voor wrijving tussen het tuinkabouterkoppel en na een uistapje is iedereen verdwenen. En niet alleen bij hen, in Londen lijken alle tuinkabouters te verdwijnen. Enter Sherlock Gnomes. Een vrij simpele opzet, en het verhaal is dan ook flinterdun. Dat hoeft op zich ook niet veel meer te zijn voor een animatiefilm die op de lachspieren wil werken. En hij wérkt op de lachspieren.

Sherlock Gnomes zal helemaal niet de grappigste animatiefilm zijn die je al bekeken hebt, maar de flauwe grapjes doen ons lachen en de slapstick is ideaal voor een jonger publiek. De film houdt het dus simpel en doorheen de verschillende achtergronden in wereldstad Londen rollen de grappen en grollen - soms geslaagd, soms minder geslaagd - over het scherm. Maar ze komen aan. Dat komt natuurlijk ook door de overtuigende sterrencast. McAvoy en Blunt keren terug als Gnomeo en Juliet en niemand minder dan Johnny Depp voorziet Sherlock Gnomes van een leuke stem. Zijn intonatie en komische timing zijn uitstekend voor een animatiefilm als dit, wat hij al bewees in Rango, Maar het is en blijft gewoon een degelijke animatiefilm die leuk is, en de kinderen ongetwijfeld met een goed gevoel achterlaat.

Een vervolg op Gnomeo en Juliet kwam heel onverwacht, maar nadat de stemmencast, en in bijzonder Johnny Depp, aangekondigd werd, hadden we bepaalde verwachtingen en die worden deels ingelost. De stemmencast levert prima werk - de Vlaamse stemmencast trouwens ook - en voor liefhebbers van extra's staat de Blu-ray boordevol leuke features.

7/10

© Game4Me

bottom of page