top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: The Raid #1


Opnieuw een nummer 1, deze keer bij Titan Comics, deze week. The Raid is een film die welbekend zal zijn bij liefhebbers van goede actiefilms en martial arts. In 2011 verscheen de eerste film en kreeg al snel een sequel in 2014. En nu is er dus de comic.

Het verhaal van de comic speelt zich af tijdens het verhaal van The Raid 2 en gaat vrij snel van start. Uco komt vervroegd vrij, Bejo maakt een raid mee op de nachtclub waar hij op dat moment vertoeft en heel snel komt de actie in beeld. Een film als The Raid leent zich tot veel actie, en dat heeft de schrijver van deze comic goed begrepen.

De actie is erg goed in beeld gebracht, met een beetje een luchtigheid over zich dat alles goed verteerbaar maakt. De gevangenisscènes in het tweede deel van de film zijn goed, zetten een bepaalde hierarchie tussen personages in en overtuigen.

Tot nu toe is The Raid nog niet heel speciaal, maar het debuutnummer maakt toch wel een degelijke indruk, die ons zin doet krijgen om voort te lezen. Wordt vervolgd.

7/10

© Game4Me

bottom of page