top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Dead Life #1


Zombieverhalen, de inspiratie geraakt haast niet op. De laatste tijd komen er ook wat meer originele zombieverhalen de kop opsteken, zoals de uitstekende, ontroerende film Cargo op Netflix, met Martin Freeman in de hoofdrol. Bij Titan Comics verscheen onlangs ook een origineel verhaal: Dead Life.

Dead Life heeft zijn typische zombies, maar hoe ze ontstaan zijn allesbehalve alledaags. Een schijnbaar gelukkig koppel gaat hun zoontje tijdens de vakantie ophalen bij hun grootouders, maar daar loopt het mis. Het gelukkig gezinnetje wordt in chaos gestort omdat het zoontje nietsvermoedend een kelk van opa's zolder haalde en er een spel mee speelde. Het heeft dus iets bovennatuurlijk en dat maakt het al origineel.

Wat ook sterk is, is dat auteur Jean-Charles Gaudin zijn personages niet spaart. De vader lijkt de protagonist te gaan worden in de ellende en verliezen die rond zich opstapelen en de manier waarop het uitgewerkt is, is erg goed. Nergens te makkelijk, nergens té voor de hand liggend. Naast het sterk begonnen verhaal in dit eerste nummer, zijn ook de illustraties van Joan Urgell erg sterk. Een straf debuut.

Dead Life beloofde goed te zijn, en dat is het ook. Het verhaal begint leuk, krijgt snel een dramatische wending en spaart niets of niemand. Een sterk eerste nummer dat ons doet uitkijken naar het vervolg.

9/10

© Game4Me

bottom of page