top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: 211


Format: DVD - Genre: Actie Duur: +/- 83 minuten

Regisseur: York Alec Shackleton

Acteurs: Nicolas Cage, Sophie Skelton, Dwayne Cameron, Weston Cage, ...

Beeld: 1.85:1 Taal: DTS 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks

Nicolas Cage heeft een film gemaakt! Op zich is dat geen nieuws meer. De man maakte er de laatste twee jaar meer dan tien en er zijn nog zeker tien in post-productie of ontwikkeling. Vaak heeft dat een negatief effect op de kwaliteit en bij Nicolas Cage was dat de laatste jaren zonder meer het geval. Maar misschien was dat met 211 anders.

Cage zijn rollen beperken zich de laatste jaren vooral tot verbitterde, oudere mannen die op één of andere manier in een actievolle situatie betrokken geraakt. En dat is in 211 alvast niet anders. Als een agent op de rand van pensioen besluit hij een jongeman op een ride-along mee te nemen om hem op het rechte pad te houden en ze rijden recht een enorm gewelddadige bankoverval in. Eentje die gebaseerd is op de zogezegd bloederigste en langste in de geschiedenis. Gebaseerd op waargebeurde feiten met een Hollywoodtwist. Wel, dat zorgt verrassend genoeg voor een aangename actiefilm die zichzelf niets wijs probeert te maken. En als je ongecompliceerd wil zijn en de actie als focus behoudt, kan je ver komen.

Waar de meeste low-budget Cage-films iets 'meer' willen zijn, is dat niet het geval met 211 - de politiecode voor een overval. En dat is een goede zaak. Met Shackleton staat er een onervaren regisseur aan het roer, maar hij weet de focus te behouden en geen onnodige verhaallijnen bij de actie te sleuren. Het verhaal is duidelijk, de actie aanwezig en Cage is in deze film duidelijk méér in zijn element dan tijdens de meeste van zijn andere films de laatste jaren. Dat maakt van 211 toch wel duidelijk een goede genrefilm. Geen uitstekende, of één van de beste actiefilms dit jaar, maar wel een uitstekende actieprent voor de actiefans met goede actie, hoog tempo en een speelduur die de boel niet langer rekt dan nodig.

211 is eindelijk nog eens een deftige actiefilm met Nicolas Cage in de hoofdrol. De man maakt veel te veel films en echte topfilms zijn er nooit meer bij, maar voor de actiefilm is 211 een goede, avondvullende film. No-nonsense, korte speelduur, goed gebalde actie...

7/10

© Game4Me

bottom of page