top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Farmhand #1


Er lopen de laatste tijd wel wat reeksen ten einde bij Image Comics. Denk maar aan de twee goede reeksen Kill or be Killed en I Hate Fairyland. Maar waar reeksen afgerond worden, komen ook plekjes vrij in de releaseschema's. Eén van die plekjes wordt sinds afgelopen week opgevuld door Farmhand.

Farmhand is zo'n reeks die je op de eerste pagina's op het verkeerde been probeert te zetten. We zien een jongen en zijn zus hun vader zoeken op de boerderij tot ze hem levend begraven vinden en iets gruwelijks gebeurd. Een droom zo blijkt, maar wat we daarna voorgeschoteld krijgen is géén alledaags verhaal. Want de oude Jedidiah Jenkins is allesbehalve een gewone boer.

Geen Maïs of gerst op zijn akkers, maar organische planten met lichaamsdelen. Beetje futuristisch, beetje eng maar ook een familieverhaal over hereniging en geheimen. Het is zowel een duistere, walgelijke en mooie comic die wat alle kanten uitgaat, maar al snel concentreert het zich om de donkere, verborgen kan van Jedidiah. We gaan nog niet teveel verklappen, maar dit eerste nummer bevalt ons.

Farmhand vult het eerste vrijgekomen slot op van wekelijkse comics op en het eerste nummer ziet er veelbelovend uit. Een verhaal over familie, geheimen en dat gecombineerd met een futuristisch kweken van vervangorganen? Interessant.

8/10

© Game4Me

bottom of page