top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: I Hate Fairyland #20


Haal de zakdoeken al maar boven, want deze week zwaaien we de avonturen van Gertrude af. De immer gewelddadige, maar tegelijk charmerende Gert en haar gids Larry beleven het slot van hun avontuur. Na twintig nummers rond Skottie Young zijn populaire reeks af.

Maar niet vooraleer een epische finale plaatsvindt .Gert kreeg van de council speciale krachten om de dreiging van Dark Claudia te verslaan en het komt tot een confrontatie. Dat zorgt alweer voor mooie prenten, inclusief een kamehameha-achtig iets van Gert, maar overall is de strijd een beetje té snel gedaan.

Daardoor voelt het einde een beetje te gehaast aan. Jammer, maar et wordt goed gemaakt met de laatste confrontatie tussen Gert en de council. Die proberen haar nog 'in het zak te zetten', maar worden vakkundig aangepakt. Het is een jammer afscheid. Enerzijds omdat we niet genoeg krijgen van de reeks, anderzijds omdat de laatste strijd wat snel gedaan is.

Na 20 nummers kunnen we zeggen dat we afscheid nemen van een enorm leuke reeks die steeds heel erg vlot las, maar altijd grappig bleek. Gertrude heeft zich als personage snel in het collectief geheugen van de comic-liefhebber vast gezet en we zullen haar missen.

7/10

© Game4Me

bottom of page