top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Het Wilde Westen #1 - De Lelietuin


Reeks: Het Wilde Westen

Uitgeverij: Silvester Strips

Pagina's: 48

ISBN: 9789463063647

Prijs: €7,95

Deze maand verscheen er bij Silvester Strips een kersverse reeks voor liefhebbers van het western-genre. Een beetje zoals de Blauwbloezen, maar dan in een volwassen versie. De hardcover verscheen eerder al, maar nu is ook de softcover-versie overal verkrijgbaar. Tijd om te lezen of deze nieuwe western-reeks kan begeesteren.

We gaan terug in de tijd, naar de negentiende eeuw wanneer de Amerikaanse Burgeroorlog nog niet helemaal is afgelopen. Het verhaal draait rond de familie Granger, waarvan de man Kolonel Granger gevangengenomen is en zijn vrouw en kinderen hem willen zoeken en bevrijden. Het begint met een list waarmee ze het geld afhandig maken om mannen in te huren en al snel gaat het verhaal als een speer vooruit.

Deze eerste strip -eerste van een vierdelig verhaal - weet zijn personages en omgeving heel snel goed vast te zetten waardoor je goed mee bent met het verhaal en de personages aanspreken. Het is snel duidelijk dat de man die hem in fort Mac Laglen vasthoudt, meer wil weten over een mysterieuze missie. Dat wordt heel lang ook mysterieus gehouden en de reddingsactie zorgt voor de nodige actie. Het wordt meteen ook een reeks die weinig rekening houdt met personages sparen, wat het in de komende nummers alleen maar spannender kan maken.

Dit eerste nummer van de nieuwe western-reeks weet meteen te overtuigen. We zien interessante personages aan het werk, een leuk verhaal en goed getekende actie die ons alvast doen uitkijken naar het tweede nummer. Een spannend begin.

8/10

© Game4Me

bottom of page