top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Katie Says Goodbye


Format: DVD - Genre: Drama Duur: +/- 88 minuten

Regisseur: Wayne Roberts

Acteurs: Olivia Cooke, Jim Belushi, Christopher Abbott, Mary Steenburgen, ...

Beeld: 1.78:1 Taal: Dolby Digital 5.1 | Engels,Ondertitels: Nederlands

Label: Contact Film

Verhalen over jonge mensen die uit hun uitzichtloze situatie en omgeving willen uitbreken zijn van alle tijden, en er zijn ook al tal van films rond gemaakt. De volgende in de rij is Katie Says Goodbye, het regisseursdebuut van Wayne Roberts die hiervoor eigenlijk helemaal niets gedaan heeft. Niets geschreven, geacteerd of geproduceerd. Een verse blik op een klassieke premisse.

Katie Says Goodbye vertelt dus een klassiek verhaal. Met in het centrum daarvan Katie, een serveerster in een truck-stop in een of ander dorpje in Arizona. Ze moet rondkomen op elke manier dat ze kan, en dat is niet alleen met het inschenken van koffie en serveren van spek met eieren aan voorbijkomende truckers. Ze prostitueert haar, uit noodzaak, en één van haar klanten is Bear, gespeeld door Jim Belushi. Het is niet haar enigste klant, maar met elke klant heeft ze een goede relatie. Het toont ook de rustige sfeer van de film aan. Het is geen overdramatische film over een tienermeisje dat droomt, maar een realistisch verhaal met personages die ook op een realistische manier worden neergezet.

De film wordt gedragen door Olivia Cooke, de jonge actrice die we onder meer kennen uit Bates Motel, die Katie neerzet als een geloofwaardige, lieve en wat naïeve jongedame. Ze zet haar op een sterke manier neer, en haar wereld wordt ietwat op zijn kop gezet wanneer ze Bruno leert kennen, een automonteur met een niet zo lieftallig verleden. Zijn verleden staat haaks op haar geweldig lief en dromerig karakter, en dat zorgt bij Katie voor interne conflicten die zijn weerslag heeft op haar omgeving. Zeker wanneer Bruno te weten komt wat ze exact allemaal doet, begint de film een iets emotioneel diepere kant op te gaan. Wanneer de haar moeder en zij de huur niet kunnen betalen, nog eens te meer. Maar niets is overdreven, alles is realistisch en sterk in beeld gebracht en mooi vertolkt. Een mooi verhaal dat mooi gebracht wordt, maar te klassiek wordt gehouden om écht fantastisch te zijn.

Een in moeilijke omstandigheden in een gat opgroeiende vrouw die droomt van meer is een klassiek verhaal, en dat is exact wat we krijgen. In dat opzicht is het zeker geen revolutionaire film, maar het is wel erg goed gebracht, gefilmd en uitstekend vertolkt. Een mooi persoonlijk verhaal dat de tijd waard is.

8/10

© Game4Me

bottom of page