top of page
Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Kill or be Killed


Meer dan twee jaar geleden begon onze reis met Dylan in Kill or be Killed. De reeks van Ed Brubaker en Sean Phillips bracht een verhaal van een getormenteerd man met demonen uit het verleden die hem noopte als 'vigilante' criminaliteit aan te pakken. Daar komt na twintig nummers een einde aan.

De reeks stopt vandaag, en dat laatste nummer begint vrij verrassend, met Dylan liggend in de sneeuw met een bebloed lichaam. Stervend. Een weinig vervullend einde, dus vindt het verhaal er iets anders op en toont het ons een voor Dylan én de lezer een ideaal einde.

Want als lezer begint je te supporteren voor een goede afloop voor Dylan en in dit nummer weet Ed Brubaker twee eindes te breien aan de reeks. Twee eindes die iedereen tevreden stellen, en dat zorgt voor een laatsten nummer met een twist én enkele knappe illustraties, al is dat nooit een probleem geweest.

Kill or be Killed zit er dus op, hoewel de laatste frame de deur op een klein spleetje laat, en eindigt op een goede manier. Een einde voor wie sympathie krijgt voor Dylan, een einde voor wie hem een maniak vindt. Het einde van een goede reeks.

8/10

© Game4Me

bottom of page